Subscribe Twitter Twitter

miercuri, 19 august 2009

Eminescu - moartea misterioasa a unui geniu

"Eminescu - moartea misterioasa a unui geniu." Asa era trecut titlul unui articol, de pe un site, care mi-a atras atentia. Cu toti stim ca Eminescu a a murit de sifilis iar ultima perioada a vietii a fost declarat nebun. Acuma nu stiu cat de adevarate sunt acele descoperiri, eu oricum nu am fost fan Eminescu, cu toate ca il apreciez pentru munca depusa...nu pot sa-l vad ca pe un poet national. Dupa cum spune articolul, a fost un nationalist iar prin scrierile lui la diferite ziare a incercat sa scoata la iveala tot felul de nereguli politice cat a putut si cum a putut.
Am sa va dau si voua link-ul, celor interesati, sa vedeti si voi cam cum sta treaba.(AICI LINK)
Spor la citit.
Cele bune.

2 comentarii:

Adina spunea...

hi:D!nu pot sa ma abtin sa nu ma bag in seama.dar, sa nu dai delete la comment, de data asta sunt total de acord.NU este si nu a fost un geniu.ok, a scris poezii, a avut talent, sunt frumoase, le invatam la scoala (voit-fortat), dar de aici si pana la a crea un cult "eminescian" ca cica e geniul literaturii romane...com'on!!!sa fim seriosi!!!si ce treaba aveam noi sa ii masuram greutatea creierului (ca au facut-o si pe asta candva) si sa ne minunam...de aia a a fost un geniu, ca avea nush cate kg de creier!!not!!

ZV spunea...

:)))) pfuuuaaaiii...huuuuiaaa...huabaluba...moama...am citit partea cu "sunt total de acord" de vreo 20 de ori...nu-mi vne sa cred...dupa atata vreme...pfuuuaii...

Trimiteți un comentariu