Subscribe Twitter Twitter

luni, 20 septembrie 2010

Inelul meu

Am avut o curiozitate timp de mai multa vreme, cu privire la semnificatia inelului si purtarea lui pe anumite degete de la mana. Toata chestia asta a inceput acu` ceva vreme cand eram intr-o delegatie la Bucuresti cand, o tipa vine si ma intreaba de ce port inelul pe degetul mare. Nu am avut idee de ce si nici nu a vrut sa-mi spuna. Intr-o seara mi-am adus aminte de intamplare si m-am gandit sa fac o mica cercetare pe net sa vad care e faza.

In caz ca si voi purtati inele pe diferite degete, va las sa va documentati:

Chiromantia (en. : palmistry), practica citirii liniilor din palma unei persoane pentru a-i determina caracterul si soarta, asociaza mana si degetele cu atribute ale zeilor Greci si principiile Chineze Yin si Yang.Mana activa este intotdeauna yin iar cea receptiva este yang.

Atunci cand o persoana dreptace poarta inele, se considera ca mana sa stanga este yin iar cea dreapta yang, pe cand pentru o persoana stangace (in sensul de mai indemanos cu aceasta mana) are mana dreapta yin, iar cea stanga yang. Un inel pe mana yin semnifica primirea unor anumite indemanari sau trasaturi de personalitate, in timp ce purtarea inelului pe mana yang reprezinta oferirea acelor indemanari sau trasaturi altora.

Dintr-o alta perspectiva, partea� stanga a creierului, responsabila cu logica, este in controlul mainii drepte, ceea ce denota ca purtarea unui inel pe aceasta mana sugereaza un grad de constientizare logica sporit si o dorinta de a fi in control. De asemeni, mana stanga fiind controlata de partea dreapta a creierului, responsabila cu creativitatea, inelul purtat pe aceasta mana sugereaza credintele, creativitatea si atitudinea celui ce il poarta. Purtarea inelului pe un anumit deget, sugereaza dorinta de a spori puterile asociate cu acel deget.

DEGETUL MARE (en: thumb) – seminificatie: VOINTA – acest deget reprezinta logica si vointa, oamenii fiind in controlul actiunilor sale. Acest deget este independent fata de celelalte si� desi este singur el este� cel mai important deget, in timp ce lucreaza in echipa cu restul maini. Figurativ vorbind, simbolizeaza puterea, gandirea independenta si libertatea. El este singurul deget caruia nu i s-a atibuit numele unui zeu grecesc.

Inelul purtat pe degetul mare al mainii yin indica o asertivitate mare si impunerea dorintei fata de ceilalti, uneori chiar utilizand forta. In contrast, purtat la mana yang denota abilitatea de supunere fata de dorinta altora.

Pentru acest deget sunt recomandate inelele cu carnelian(carneol), granat sau rubin.

Alte intepretari:
* purtarea unui inel pe acest deget reprezinta parintii;
* persoana galagioasa, trebuie sa-si faca vocea auzita;
* acesta este degetul care indica aprobarea sau dezaprobarea prin directionarea lui in sus sau in jos, este degetul care indica catre sine intr-un moment de mandrie personala, degetul care inchide pumnul in situatiile de atac; este asociat cu intregul sine.
* celibatul

* meseria de doctor, practicant in medicina (in anii 1500)

*Poseidon – individualitate, independenta.

DEGETUL ARATATOR (en.: Index Finger) – semnificatie: AUTORITATE SI AMBITIE, ABILITATEA DE A CONDUCE, INCREDERE IN SINE SI SPIRITUALITATE, STIMA DE SINE, BANII, AUTORITATEA SPIRITUALA/RELIGIOASA- degetul aratator,caruia i se atribuie numele zeului Jupiter,� reprezinta nevoia noastra de a ne mari ego-ul si de a stabili autoritatea si puterea, de asemeni fiind asociat cu conducerea si ambitia, dorinta de a detine puterea si un inalt grad de stima de sine. Regii, preotii si vracii (vindecatorii) purtau inele pe acest deget deoarece acesta era considerat a fi puternic intr-un mod special. Personaliattea jupiteriana este hotarata si se regaseste deseori in functii executive, acest deget fiind de asemeni locul pentru a gasi motivatiile si castigurile materiale si financiare.

Purtarea inelului pe acest deget la mana yin reprezinta abilitatea de a conduce, de a demonstra aceste calitati dar si increderea ca ceilalti ii vor urma. purtarea inelului pe degetul aratator la mana yang reprezinta receptivitatea la abilitatile de conducere ale altora, fiind dispusi sa-si asume un rol mai putin dominant.

Lapis lazuli, ametistul si pietrele de topaz albastru sunt cele recomandate pentru inele purtate pe acest deget.

Alte interpretari:

* un inel pe acest deget reprezinta fratii si surorile;
* un om fatis, ambitios;
* degetul autoritatii; este degetul miscat in dezaprobare, care indica o experitza informata sau minutioasa, degetul care indica directii si comenzi in tacere;
* prietenia.
*meseria de comerciant (in anii 1500)
*Zeus – dominanta, putere, energie.

DEGETUL MIJLOCIU (en.: Middle Finger) – semnificatie: IDENTITATE SI MATERIALISM, ECHILIBRU, JUSTITIE, LEGE UNIVERSALA SI UMANA, RESPONSABILITATE, JUSTITIE, SIMTUL BINELUI SI RAULUI- fiind cel mai inalt deget, el este asociat cu scopul nostru in viata. Fiind de asemeni centrul mainii, el reprezinta identitatea personala si acele lucruri care sunt cele mai importante pentru noi. Oamenii care poarta inele pe acest deget, de obici doresc sa fie in centrul atentiei.

Alta calitate saturniana(degetul fiind denumit dupa numele zeului Saturn) este o certa tendinta catre introspectie, in extremele sale putandu-se dezvolta in secretosenie, ascundere.

Purtarea unui inel pe degetul mijlociu de la mana yin reprezinta abilitatea de a distinge binele de rau si a fi in autoritate de a determina ceea ce este bine sau nu. La mana yang, inelul pe acets deget indica tendinta de a avea grija de ceilati, de a-i ghida asupra a ceea ce este bine sau rau si ceea ce este legal.

Acestui deget, ii sunt potrivite inele cu pietre calmante, cum ar fi cuartul roz, coralul si acvamarinul.

Alte interpretari:

* purtarea unui inel pe degetul mijlociu te reprezinta pe tine;
* persoana materialista
* degetul identitatii – este degetul cel mai des folosit in egsturile obscene, atunci cand o persoana doreste sa exprime o ofensa la adresa altei persoane; acest deget pare a fi degetul cu cel mai mare echilibru si cea mai mare forta, avandu-si radacina ferm in mijlocul mainii; este asociat cu rolul nostru in viata, pragmatismul, fundamentarea si limitarea sinelui; acest deget guverneaza modul in care ne vedem pe noi insine, potentialul si limitele noastre.
* logodna.
* in 1500 reprezenta un om prost. De asemeni in credintele Hinduse stravechi, reprezenta destinul ca acea persoana va fi muscata d eun scorpion.
*Dionysus – ireverenta, decadenta, rebeliune.

DEGETUL INELAR (en.: Ring Finger)- semnificatie: EMOTIE, RELATIE, CREATIVITATE SI DRAGOSTE PENTRU FRUMOS, EXPRIMAREA SINELUI – purtarea unui inel pe degetul inelar reprezinta o conexiune catre inima, avand in vedere ca se crede ca este in stransa legatura cu artera care urca catre inima. Acest deget, corespondent al zeului Apollo, este asociat cu sentimentele, de afectiune si dragoste, fiind de asemeni reprezentativ pentru creativitate si simtul artistic (creativitate prin expresie artistica, mestesugarie, creativitate in fiecare sector al vietii). Apollo este intruchiparea dragostei pentru frumos in toate formele sale, dar indeosebi a lumii naturale. Apollo reprezinta acea energie din fiecare dintre noi care dezolta exprimarea sinelui la fiecare nivel,� este sustinere pentru toate celelalte energii si le confera gratie, frumusete si compasiune.

Purtarea inelului pe acest deget al mainii stangi, reprezinta fata de ceilalti logodna cu cel ce a daruit inelul si un angajament de fidelitate, credinciosie. Daca inelul a fost cumparat chiar de catre cel ce il poarta, acest lucru reprezinta dragostea de sine, increderea in sine si credinta in talent.

Purtarea unui inel pe al patrulea deget de la mana yin indica despre persoana faptul ca isi foloseste creativitatea pentru a rezolva probleme si provocari, in timp ce la mana yang indica abilitatea de a invata pe altii cum sa fie creativi si scoaterea la iveala a celor mai bune calitati creative din acestia.

Pietrele complementare acestui deget includ piatra lunii, jadul, ametistul, safirul si turcoazul.

Alte interpretari:

* un inel pe acest deget reprezinta partenerul de viata;
* dragostea, casatoria;
* degetul creativitatii. este cel mai putin independent dintre degete (incercati sa-l ridicati doar pe el), fiind necesara multa creativitate pentru a-l� folosi singur. in schimb, este cel mai adesea folosit in conjunctie cu degetul mic. De asemeni el este asociat cu afectiunea, optimismul si aprecierea artistica.
*casatoria, angajamentul matrimonial.
* in 1500 insemna ca esti student, la orice.
*Afrodita – dragoste, pasiune, conexiune.

Un inel purtat pe degetul inelar de la mana stanga, are implicatii matrimoniale, de aceea majoritatea oamenilor poarta verigheta (inelul de nunta) sau inelul de logodna pe acest deget. De obicei, femeile poarta aceste doua inele, verigheta si inelul de logodna, pe acelasi deget inelar de la mana stanga.

Un inel special este “Inelul promisunilor”, care poate fi purtat din multiple ratiuni. Degetul pe care acesta este purtat depinde de motivul pentru care este purtat. Un astfel de inel ce va fi purtat pentru a simboliza prietenia (nu cu intenii matrimoniale) nu ar trebi purtat pe degetul inelar de la mana stanga, pentru a nu fi intelese gresit intentiile.

Appianus, un istoric grec din secolul al II-lea, scrie ca egiptenii credeau ca o artera de sange vitala lega acest deget de inima, de aceea s-a considerat a fi potrivit ca purtarea unui inel ce semnifica dragostea si devotamentul matrimonial ar trebui purtat pe acest deget. acestei vene i s-a dat nume de “vena amori“, insemnand “vena dragostei”. Egiptenii si Romanii credeau ca inelul ce simbolizeaza dragostea eterna ar fi cel mai bine purtat e degetukl inelar de la mana stanga.

Odata cu dezvoltarea stiintei, a devenit evident ca aceste credinte vechi erau nefondate si ca de fapt nu exista o asemnea “vena a dragostei”. Cu toate astea, practica referintei fata de acest deget ca fiind degetul inelar a continuat pana astazi.

Pe langa puternica credinta in “vena amori”, mai exista inca o scoala interesanta de gandire care incearca sa explice aceasta referire fata de acest deget, schimbul de ienle intre oamenii casatoriti devenind un obicei in ceremoniile de nunta Iudeo-Crestine inca din secolul al VII lea. Incepand cu secolul al XI lea, preotul spune� urmatoarele:”(I) In numele Tatalui, (II) in numele Fiului (III) si in numele sfantului Duh. (IV) Amin. ” in timpul rostirii acestor cuvinte , inelul este mutat cate un deget pe rand de la degetul mare, catre degetul aratator, pe degetul mijlociu (aceste trei degete semnificand trinitatea) si in final mutat(si lasat) pe degetul inelar, cand “Amin” este rostit, ca o pecete. Biserica Ortodoxa plaseaza aceste inele la mana dreapta.

Expertii in medicina au incercat sa studieze si sa stabileasca relevanta lungimii degetului inelar in comparatie cu degetul aratator, in personalitate. Studii ale psihologilor pretind ca barbatii cu degetul aratator mai mic decat inelarul sunt mai predispusi a fi fizic agresivi de-a lungul vietii. Barbatii din aceasta categorie sunt considerati a avea niveluri mai inalte de etstosteron chiar dinainte de nastere (in interiorul uterului). Nivelurile de testosteron au fot studiate ca avand directa legatura cu personalitatile exprimandu-si agesiunea fizica. stduiile de pana acum arata si ca aceste legaturi nu pot fi stabilite si pentru femei. cu toate astea unii specialisti pretind ca barbatii cu degete de dimensiuni feminine sunt mai predispusi catre depresie. Aceste informatii, totusi, nu pot fi utilizate in analiza personalitatii unui om.

DEGETUL MIC (en.: Little Finger, Pink Finger) – semnificatie: INTELIGENTA, COMUNICARE, PERSUASIUNE SI INTUITIE – degetul mic, fiind sub influenta zeului Mercur, reprezinta increderea in relatiile personale si de afaceri, un simbol al fortei si conector catre ceilalti. Fiind la opusul degetului independentei, acesta este in legatura cu atitudinea noastra fata de ceilalti, intimitate si lumea materiala, din moment ce infrunta lumea si ne apara spatele, asa cum fac prietenii. De asemeni el exprima atitudinea persoanei fata de sine si de propria atractivitate.

Un inel pe degetul mic al mainii yin indica o comunicarea puternica si ca respectiva persoana este capabila in a-si folosi abilitatile comunicative pentru a obtine ceea ce doreste de la ceilalti , in timp ce purtarea inelului pe acelasi deget la mana yang reprzinta abilitatea de a fi condus foare usor si de a intelege ceea ce ceilalti incearca sa comunice.

Pietrele indicate pentru acest deget sunt piatra lunii, ambra (chihlimbarul) si citrinul.

Alte interpretari:

* un inel pe acest deget reprezinta copiii;
* sexualitatea, pasiunea in dormitor;
* degetul relatiilor; localizat cel mai departe de cel mare, sinele, si directionat catre ceilalti oameni si mediul inconjurator; acest deget exprima atitudinea omului fata de relatiile pesonale si sexuale; este asociat cu rasplata, la nivel atat personal cat si materialistic.
* divortul.
* in anii 1500, acest deget era pentru iubiti, amanti.
* Ares – conflict, asertivitate, competivitate.

Inelul sigiliu este un alt obicei (pe langa cel matimonial) in cultura Vestica. In Europa Medievala, un nobil purta inele sigiliu pe al cinclea deget al mainii (degetul mic) pentru a-si identifica familia si statutul. Acest inel infatisa stema sau initialele familiei. de-a lungul anilor, aceste inele au fost adoptate si de catre familii din afara nobilimii. Aceste inele sunt de obicei obiecte de familie pastrate din atat in fiu. Inelele sigiliu sunt populare si astazi.

Purtarea unui inel este o distinctie de onoare, insa purtarea mai multor inele este de obicei un semn al cuiva care vrea sa atraga atentia asupra sa. Cu toate astea, mai multe inele sunt o distragere a atentiei fata de personalitate si probabil un semn de incredere in sine scazuta. Purtarea nici unui inel, reprezentat de zeul Hermes, implica prietenie, intrajutorare, aventura.Hai noroc ! ! !

Sursa: http://www.sfatulzilei.info/

2 comentarii:

Roxana spunea...

La maini nu prea port inele, in schimb sunt foarte pasionata de cele pentru picior :) De obicei port pe al doilea si al treilea deget de la fiecare picior :D Imi plac atat de mult incat as fi in stare sa-mi pun pe toate degetele :))
Tu ce parere ai de inelele pentru picior?

ZV spunea...

Nu am purtat niciodata inele pe degetele de la picioare, asa ca nu am o parere. :D Mi se pare interesant si la fete prinde bine...la fel cum este si bratara de picior.

Trimiteți un comentariu