Subscribe Twitter Twitter

marți, 5 octombrie 2010

Reciclez, deci trăiesc

„Reciclez, deci trăiesc” este un proiect al Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, finanţat de Coca-Cola HBC Romania şi sprijinit de Eco-Rom Ambalaje, al cărui scop este să atragă atenţia publicului larg asupra necesităţii colectării selective a deşeurilor de ambalaje, în vederea păstrării şi protejării unui mediu înconjurător curat şi sănătos.


Principalele obiective ale proiectului sunt:
- implementarea infrastructurii de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje în clădirea Palatului Parlamentului
- implementarea infrastructurii de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje în patru oraşe de pe cursul Dunării
- determinarea gradului de colectare selectivă a deşeurilor în municipiile din România
- realizarea unei campanii de comunicare la nivel naţional

Anual statele Uniunii Europene generează peste două miliarde de tone de deşeuri, peste 40% din volum datorându-se creşterii semnificative pe piaţă a produselor cu durată scurtă de viaţă şi a cantităţii de ambalaje nereturnabile.
Fiecare cetăţean produce anual aproximativ 400 de kilograme de deşeuri menajere majoritatea fiind materiale ce pot fi colectate selectiv şi reciclate: hârtie, metal, material plastic, sticlă, materie organică.

Evacuarea necontrolată a deseurilor menajere poate determina împrăştierea acestora în mediul înconjurător afectând şi degradând, de multe ori ireversibil, natura.
În acest context, una dintre componentele principale ale acestui proiect o reprezintă campania de comunicare „Nu amesteca lucrurile. Colectează selectiv”, derulată la nivel naţional.



Aceeaşi campanie include şi un clip viral, care reflectă exclusiv opinia Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta.



In aceeasi nota a spotului TV si a clipului viral au fost realizate si spoturile radio, si cele trei ad-uri de presa.




Proiectul „Reciclez, deci trăiesc” include acţiuni de lobby pentru promovarea mesajelor privind colectarea selectivă la nivel local, cu scopul creşterii gradului de interes al autorităţilor locale faţă de problema implementării infrastructurii pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. În acest sens, sunt organizate mai multe acţiuni de conştientizare în patru oraşe riverane Dunării, în condiţiile în care o mare parte a deşeurilor care sunt depozitate necorespunzător ajunge în apa Dunării.


Totodată, Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje, acordă asistenţă administraţiilor locale din cele patru oraşe în vederea implementării sistemelor de colectare selectivă.
În cadrul aceluiaşi proiect, prin acţiunea „Camera Deputaţilor colectează selctiv”, în clădirea Palatului Parlamentului au fost montate 700 de coşuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje.

O altă componentă a proiectului „Reciclez, deci trăiesc”, derulat de Salvaţi Delta şi finanţat de Coca-Cola HBC Romania, o constituie o analiză privind gradul de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje în municipiile din România.


Cercetarea include toate cele 108 municipii existente la nivel naţional şi urmăreşte patru direcţii principale:
- existenţa sistemelor de colectare selectivă în municipii
- gradul de colectare selectivă în municipiile în care există infrastructura
- care sunt problemele întâmpinate în implementarea sistemului
- strategii şi campanii de informare pentru implementarea sistemului de colectare selectivă


In concluzie, reciclati ca nu o sa va doara mana daca aruncati gunoaiele acolo unde le este locul, asta pentru cei care au la dispozitie mijloacele de colectare...pentru cei care nu au e bine sa puneti gunoaiele intr-un tomberon si nu la coltul blocului.

Hai noroc ! ! !


Sursa: http://www.salvatidelta.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu