Subscribe Twitter Twitter

joi, 14 noiembrie 2013

Metode de stimulare

  Puteti spune ca tanjesc dupa copilarie, poate ca asa e...in cele ce urmeaza o sa aduc in discutie un subiect cu care fiecare dintre voi v-ati intalnit.
  Cand eram prin perioada scolilor, parintii mei aveau tot timpul cate o metoda buna de a ma stimula in ceea ce priveste invatatura.
Veneau la sedinta, vedeau cate o nota proasta si incepeau:
- replica lui tata: "cunosc multa lume in constructie, acolo la sapat cate un sant o sa gasim loc si pentru tine." Si nu puteai sa-i zici ca nu mergi, ca doar tarfa aia de matematica ti-a dat 4 ca nu ai stiut nu stiu ce logaritm pe care nici naiba nu il foloseste in ziua de azi, la chimie 3 ca nu ai stiut formula chimica la benzen, la fizica 4 ca nu ai invatat dinamica fluidelor, etc
- replica mamei era tot timpul cu referire la alti colegi: "Andreea cum de are numai note mari, tu de ce nu poti??!!" Si nu puteai sa-i raspunzi la asa ceva, iti dadea sah mat din prima. Dupa care mai venea cu un sah mat la sahul mat: "eu ma chinui sa-ti creez cele mai bune conditii si tu iti bati joc. Lasa ca fac eu om din tine golanule."
- si cea mai tare era aia cu copii amarati:"sunt copii amarati care merg cu vacile si cu oile pe dealuri, copii care nu au ce manca si traiesc in conditii mizerabile, nu au ce manca si tot au note mai bune ca tine." Aici ma blocam...nu cunosteam nici un copil care nu avea ce sa manance si cu 10 pe linie.
  In cele din urma se pare ca metodele lor au functionat, am facut o serie de scoli si sunt aproape la acelasi nivel cu cei care nu au invatat, poate chiar mai jos decat unii.

Buh bye :)

2 comentarii:

Adina spunea...

Da cunoastem! De asta ce zici? Dupa ce am luat 8, 57 la examenul de capacitate: "dar unde crezi tu ca vei ajunge cu nota asta?Nici la o scoala profesionala nu te vor primi.De fapt stii ce?Ia lasa ca vorbeste tataia cu tiganu' care pazeste vacile si mergi cu el. Nu mai faci facultate, ce rost are?"- asta discurs motivational pentru copilul tau!

ZV spunea...

Si tu ai avut parte de ce e mai bun...:))))

Trimiteți un comentariu