Subscribe Twitter Twitter

duminică, 12 decembrie 2010

God vs God

Cu riscul de a fi acuzat de blasfemie si alte chestii de genu`, tot am sa scriu ceva despre religie.
Eram zilele trecute la o cafea cu pretenu` G si cu Unguru`. Sper sa nu se supere ca ii zic asa dar, sincer, nu stiu cum il cheama.
Si cum ziceam, eram cu flacaii si din una in alta am ajuns la capitolul religie. Nu a fost o discutie aprinsa si in contradictoriu, dupa cum va asteptati, dar am aflat o chestie noua despre reformati. Din spusele Ungurului, la ei toata treaba graviteaza in jurul unei fiinte supreme, Dumnezeu...si atat. El judeca, el taie, el spanzura....ce sa mai...e cel mai smecher din cartier. Aces lucru ma face sa cred ca a stiut de criza asta inca de la inceputul omenirii si a facut restructurari inca de la inceput, sa nu aiba probleme pe viitor.
La ortodocsi e diferit. Avem un lider suprem cu un director adjunct si un director executiv, plus un consiliu pe tot felul de probleme format din 12 consilieri. Pana acuma putem observa cam unde pleaca o parte din buget. In afara de cei 12, daca ne uitam pe fisa cu distributia functiilor de conducere (a se vedea calendarul), putem observa numeroase pozitii de conducere...sper ca incepeti sa prindeti unde se duc banii. Nu e de mirare ca in fiecare duminica fiecare credincios isi plateste impozitul la biserica si bugetul suprem este in permanenta gol...deficit bugetar.
Pana si la nivelul ala mita functioneaza, exemplu este Stefan cel Mare. Dupa cum bine stim din istorie, "asta mare" face un imprumut la Fondul Dumnezeiesc de Investitii, cumpara rachete, avioane supersonice si arme cu laser, zice ca le-a cumparat la suprapret si el in realitate a dat trei lulele, il bate pe Soleiman Pasa, Baiazid, Abdul Hasan, Keb-Ab, Sha-or Ma si alti cunoscuti conducatori turci...iar in schimb, "asta mare" ca sa nu restitue banii, baga pe sub mana vreo douazeci si ceva de vile in zone rezidentiale si la sfarsit ajunge si sfant.

Cu toate astea incep sa cred ca Dumnezeu e roman, daca nu ar fi fost roman sigur era reformat si noi acuma ne-am fi numit germani, americani, francezi sau ce natie vreti voi.

Stiu ca in particular poate am sa fiu judecat aspru pentru asta, dar vorba parintelui Paisie: "Dumnezeu are umor" si daca nu ma credeti aveti dovada vie...daca nu s-a suparat pe mine timp de 24 de ani sigur nu se va supara nici de accum in colo.

Hai noroc ! ! !

3 comentarii:

0z spunea...

Salutare, ai imaginatie, ar trebui sa scri niste scenarii.Ma bucur ca ai respect pentru Parintele Paisie, sper sa-i asculti vorbele, daca ai admiratie pentru el.Mititel Gheorghe :)

ZV spunea...

Cine stie...poate ajung si eu macar un Spielberg :D Am dat exemplu de regizor pt ca nu stiu nici un scenarist...:D

Adina spunea...

Am citit.TOT!!Pe cuvantul meu.Adica TOATE!!postarile!!hi hi!

Trimiteți un comentariu