Subscribe Twitter Twitter

marți, 25 ianuarie 2011

24 ianuarie

Putin mai tarziu decat trebuia dar ce mai conteaza. Au trecut 152 de ani de la unirea celor doua principate.
Daca aveti chef sa cititi pe wikipedia despre infaptuirea unirii o sa observati ca nu s-a schimbat mare lucru de atunci. Alaturarea Moldovei cu Tara Romaneasca s-a facut in urma unei puternice lupte politice cat si cu acordul Marilor Puteri.
Tot un fel de UE, numai ca pe vremea aia toti sufereau de grandomanie si trebuiau sa fie cel mai mare, cel mai tare, cel mai de fier, cel mai nemilos,etc.
A urmat o perioada de reglementare constitutionala si administrativa, un fel de "hai sa facem politica pe placul nostru inainte de a va primi in UE". Si dupa cum era de asteptat cativa ani mai tarziu Cuza a abdicat, probabil suferea de o farama de moralitate si inima nu i-a permis sa-si bata chiar de tot joc de poporul roman.
"Cativa ani" mai tarziu a venit si marea unire, ca sa nu creada oamenii ca au luptat ca prostii pentru conducerea din perioada respectiva, au fost prostiti pe motiv ca lupta pentru o Romanie mai buna si pentru binele urmasilor. Binele promis s-a ratacit cine stie pe unde si nu mai gaseste drumul spre noi.
Am castigat o independenta fictiva, avem voie sa facem de toate dar mereu esti oprit pe toate caile. Nu mai platim darile anuale, platim zeci de impozite...lunar chiar. Romania nu mai plateste taxa la sultan, tar, pasa, etc...o achita la FMI.
Cum va ziceam, e aceeasi chestie...s-au modificat putin denumirile si functiile.

Hai noroc ! ! !

1 comentarii:

Adina spunea...

bine ca nu esti critic istoric:))

Trimiteți un comentariu