Subscribe Twitter Twitter

joi, 1 aprilie 2010

1 Aprilie

Desi sunt sigur ca romanii au inventat faza asta cu pacalelile de 1 Aprilie, am dat un search pe net sa vad ce le mai debiteaza capul si altor dereglati. Cele mai amuzante pacaleli mi s-au parut urmatoarele:

- Recolta de macaroane in Elvetia. Faimoasa gluma a secolului trecut apartine postului de radio BBC, care a anuntat in 1957 ca Elvetia nu mai poate face fata stocarii unei senzationale recolte de macaroane, iar fermierii omorau gargaritele ce le puteau compromite stocurile pe timpul iernii. Britanicii, la randul lor, visau deja la frumoase recolte de paste fainoase, intreband BBC cum se cultiva acestea. Raspunsul era politicos : Puneti o mana de macaroane intr-un borcan, turnati apoi putin sos de rosii si ganditi-va la lucrul cel mai bun.

Cat de cretin poti fi sa crezi asa ceva, dar nimic nu ma mira.

- In 1994, postul american National Public Radio anunta ca toti cei care isi vor face un tatuaj cu Coca Cola vor primi un discount de 10 la suta pe viata pentru orice produs cu acest logo. Mii de telefoane au sunat apoi la redactia NPR pentru premiu...

- Arme pentru saraci. In 1999, ziarul Pheonix New Times dadea un anunt umanitar pentru saraci, cerandu-le donatorilor cate un dolar pentru a-i inarma pe cei fara adapost.

Daca s-ar fi facut asa ceva la noi, ar fi venit saracii sa-si revendice armele.

Dar cea mai tare pacaleala se afla la noi, in rromania, si tine cam de 20 de ani. Poate fi catalogata ca cea mai lunga pacaleala din istorie. Partea naspa e ca nu va trece dupa ziua asta si va mai tine vreo 30-40 de ani, pe putin.

"Traditia spune ca pacalelile trebuie facute pana la ora pranzului. Pacalelile facute dupa ora pranzului, deci dupa ora 12, se spune ca aduc ghinion celui care pacaleste. De asemenea, casatoria nu este recomandata de 1 aprilie: se spune ca barbatul care se insoara de 1 aprilie va fi sub papuc toata viata."

Asta cu "sub papuc" m-a dat gata. De cand ai zis "DA" esti sub papuc. Superstitie de cacao.

Spor la pacalit. Si sa nu faceti pacaleli la salvare, pompieri, politie, etc...nu iese bine, aia nu prea stiu de gluma. Trust me.

Zbye. :D

1 comentarii:

Adina spunea...

tare!! dar pe aia cu aia din nush ce tara care au zis populatiei ca a murit presedintele o stii:))?

Trimiteți un comentariu